De burn-out coach opleiding

Wat moet u zeker weten om burn-out coach te worden?

Kiezen om burn-out coach te worden is een belangrijke stap in je loopbaan.  Het is daarom ook van belang het nodige te weten over de opleiding "burn-out coach" bij CBTra.   Volledig transparant zoals wij zijn, hebben we daarom de meest gestelde vragen op een rijtje gezet:

Quotes van cursisten:

Claire Meuwis: "Professionele manier van lesgeven met diepgang en ervaringsgericht.  Flexibele ingesteldheid van de docent a.d.h.v. suggesties van cursisten.  Moderne en up-to-date materie en apparatuur."

Cursiste Hasselt: "Leerrijk, heb de cursus ervaren als een meerwaarde in mijn leven."

E.S.: "De cursus is zeer goed opgebouwd met een goede afwisseling tussen theorie en praktijk.

Burn-out coach (opleiding 8 dagen).  Avondopleiding Burn-out coach (16 sessies).  Burn-out coach (opleiding 8 dagen). 

Vanaf dinsdag, 19 november 2019 in Hasselt
GESLOTEN

Vanaf donderdag, 10 oktober 2019 in Hasselt
GESLOTEN

Vanaf donderdag, 14 november 2019 in Leuven
GESLOTEN

Moet u voorkennis hebben om de opleiding burn-out coach te volgen?

De bedoeling van de opleiding “burn-out coach” is om u volledig vanaf nul te vormen tot een professional.  In principe kan iedereen deelnemen aan deze opleiding.  Natuurlijk is het mooi meegenomen om reeds achtergronden te hebben in het coachen of psychologie.  Maar dit is zeker niet noodzakelijk.  Het niveau wordt stelselmatig opgebouwd tot een behoorlijk niveau.  Zo is het toegankelijk voor iedereen en is het ook voedend voor de mensen met een stevige coaching achtergrond.

Krijgt u een certificaat op het einde van de opleiding, waardoor u wettelijk het beroep burn-out coach mag uitoefenen?

Bij CBTra krijgt u na de opleiding en het indienen en verdedigen van uw eindwerk een certificaat.  Hiermee kunt u aantonen aan bedrijven of particulieren dat u vakbekwaam bent om mensen stressproblemen of een burn-out te begeleiden.

Er bestaat geen wettelijk kader rond het beroep burn-out coach.  Iedereen mag deze titel aan zijn voordeur hangen.  Maar niet iedereen heeft de kennis om dit beroep uit te oefenen.  Dus, officiële certificaten bestaan niet.  Er bestaat ook nog geen door de overheid erkende beroepsvereninging voor burn-out coaches.  Alle bestaande initiatieven komen voorlopig uit privé-ondernemingen en hebben geen wettelijke binding.

Kunt u na het beëindigen van de opleiding uw diensten aanbieden aan zowel particulieren als bedrijven?

De opleiding bij CBTra is zo samengesteld dat u de nodige kennis opdoet om zowel particulieren te begeleiden als actief te zijn in de bedrijfswereld.  Er wordt dan ook voldoende aandacht geschonken aan het wettelijk aspect rond burn-out preventie in bedrijven.

Zijn er examen of testen verbonden aan de opleiding?

Een examen moet u niet doen.  Maar wij vragen wel een eindwerk te maken rond een coachingproject.  Dit moet u de laatste cursusdag via een korte presentatie gaan verdedigen. De bedoeling is niet dadelijk om uw kennis te testen.  Maar meer om u praktische ervaring te laten opdoen en te proeven van het echte coaching werk.

Gaat u voldoende kennis hebben om een volwaardig burn-out coach te zijn na het beëindigen van de opleiding?

De opleiding bij CBTra is samengesteld door ervaren coachen.  Zij hebben de inhoud bepaald vanuit hun eigen ervaring als coach.  Het is een vrij compleet pakket waar zowel theorie als coachingtechnieken ruim aangekaart worden.  Na het behalen van de certificaat zal u zich een volwaardig burn-out coach kunnen noemen.  Natuurlijk zal het opdoen van ervaring pas dan starten en u nog meer vormen als coach.

Hoe weet u dat u met de burn-out opleiding bij CBTra de beste keuze maak?

CBTra probeert zich te onderscheiden van andere opleidingscentra door de opleiding op te stellen vanuit de ervaring van een team van doorwinterde coaches.  Er wordt extra aandacht besteed aan het echte bedrijfsleven, wat buiten de privésector, voor een grootdeel uw werkgebied kan zijn.  Verder worden coachingtechnieken, die zeer toepasselijk zijn voor burn-out, op een praktische manier aangeleerd. 

En indien er toch nog een aantal vragen bij u achterblijven, dan neemt u gewoon contact met ons op en helpen we u met plezier verder.

 

Twee mogelijke opleidingen

Bij CBTra zijn er twee mogelijkheiden om de opleiding burn-out coach te volgen:

Deze opleiding is samengesteld door een team van ervaren coaches.  Dit programma is dan ook gebaseerd op hun eigen ervaringen en biedt u een zeer compleet pakket van tools, theoriën en coaching technieken aan.  Ook zal er voldoende tijd gespendeerd worden aan het inoefenen van de aangeleerde technieken.  Deze opleiding wordt daarom ook gegeven door meerdere docenten, gespecialiseerd in hun doelgebied.

Prijs

Schrijf u in tijdens de maand augustus 2019 en geniet van onze vroegboekkorting!

Bedrijven: €2950 (excl.BTW), met korting €2850 (excl.BTW)
Particulieren: € 2470 (incl. BTW), met korting € 1990 (incl. BTW)
Werklozen: € 1350 (incl. BTW), met korting € 1300 (incl. BTW)